wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Wat N. doet

Liefde als rode draad. Dat wat het hart raakt en beroert centraal. Omdat liefde het antwoord is, altijd! Daarbij maak ik gebruik van vertraging en verstilling. Het creëren en markeren van betekenisvolle momenten. Of het nu gaat om bij jezelf stilstaan of de connectie met de ander.

Verwondering

Wanneer het aankomt op het hart, is verwondering onze grootste kracht. Wie zich verwondert, biedt ruimte aan zichzelf en aan de ander. De maatschappij gaat snel, sneller, snelst. We vergeten soms om stil te staan bij dat wat er echt toe doet en aandacht verdient, terwijl er juist in de vertraging zoveel gebeurt. Wanneer we verstillen, ontstaat er ruimte voor verdieping, oprechte verbinding. Ontstaat er ruimte voor dat wat er echt toe doet.

Hoe

Vertragen door het creëren en markeren van betekenisvolle momenten. Stilstaan bij wat er echt toe doet en om aandacht vraagt.

Wat

  • Als celebrant, ook wel ceremonieel spreker, tijdens huwelijken, bij momenten van afscheid en scheiding
  • Tekstschrijver en speechhulp ten behoeve van trouwbeloften of woorden van afscheid
  • Ontwerp van nieuwe rituelen voor momenten die om aandacht vragen, zoals een fusie, een nieuwe werkplek, opening van gebouw, productlancering, jubileum of afscheid van collega’s
  • Corporate confession en delen van dankbaarheid

Resultaat

Betekenis aan waardevolle momenten. Ruimte voor dat wat om aandacht vraagt. Verbinding met onszelf, de ander en onze omgeving.

Leve de liefde

Het is in verbinding dat wij zingeving ervaren. Zoals Aristoteles al zei: “De mens is een sociaal wezen dat alleen in gemeenschap volmaaktheid kan vinden.” In mijn werk als betekenismaker staan sociale relaties centraal. Of het nu om de relatie met onszelf of met anderen gaat. Ik maak daarbij gebruik van mijn verwonderende kracht, de vraag achter de vraag achterhalen en het horen van wat er niet wordt gezegd. Mijn inlevingsvermogen, liefde voor pen en papier, creativiteit en resultaatgerichtheid komen daarbij goed van pas. Ik hou van denken en doen. En van het leven en de liefde. Leve de liefde. Leve het leven.