wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

N. als trouwambtenaar

In 2018 vond ik het tijd voor een nieuwe hobby. Sindsdien werk ik als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Het in de echt verbinden sluit aan bij mijn liefde voor de liefde en het markeren van het moment. Dat stilstaan bij wat er toe doet, doe ik ook bij afscheid. Trouw en rouw dus.

In voor- en tegenspoed

In mijn werk als trouwambtenaar maak ik gebruik van mijn verwonderende kracht. Ik geniet van verhalen over die eerste zoen en de herinnering aan het huwelijksaanzoek. Hang aan jullie lippen wanneer jullie vertellen over jullie liefde voor elkaar. Samen met jullie ga ik op ontdekkingsreis. Benieuwd naar wat jullie uniek maakt. Tevens probeer ik te doorgronden wat jullie ook in minderen tijden verbindt. Wat jullie maakt tot een sterk stel in voor- en tegenspoed.

Betrokken en bevlogen

Betrokkenheid en bevlogenheid  kenmerken mijn aanpak als trouwambtenaar. Die betrokkenheid en bevlogenheid vertalen zich tijdens de grote dag in een zorgvuldig voorbereide ceremonie met een lach. Een ceremonie die basis vormt van het jawoord dat jullie elkaar voornemens zijn te geven. De huwelijksceremonie als ankerpunt van de dag. Een dag die velen ‘de mooiste dag van hun leven’ noemen. Hoe mooi als de gasten dat ook zo beleven?! Een dag om nooit te vergeten.

Samenwerken

Onze samenwerking begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting gaat het om de klik. Jullie hebben die natuurlijk al met elkaar, maar het is wel zo handig als we ook samen een sterk team vormen. Pas na deze kennismaking bepalen jullie of ik inderdaad jullie trouwambtenaar mag zijn. Besluiten jullie dat ik jullie dag mag vormgeven, dan bepalen we samen hoe we dat doen. Ik wil doorvoelen wanneer jullie huwelijksvoltrekking een succes is. Op basis daarvan spreken we af hoe we samenwerken. Hoe dan ook wil ik jullie leren kennen. Weten hoe jullie de dag zien, wie er allemaal aanwezig zijn, meer ontdekken over die eerste zoen, het huwelijksaanzoek en nog veel meer. Behalve dat we elkaar ontmoeten, ontvangen jullie ook enkele vragen op papier om ervoor te zorgen dat ik de feiten juist heb. Dat is wel zo handig voor het schrijven van de speech. Los van onze samenwerking, neem ik contact op met de getuigen. Op die manier ontstaat er al vooraf verbondenheid. Bovendien zou het niet de eerste keer zijn dat een getuige me een heerlijke anekdote influistert. Vaak hebben we gedurende de laatste weken nog een paar keer contact. Een telefoongesprek of mailtje over praktische zaken en soms ook enkel omdat het samen toeleven naar de grote dag zo leuk is.

Ik ontmoet jullie graag

Ik trouw in binnen- en buitenland. Zowel voor de wet als ceremonieel. Interesse? Neem contact met mij op. Ik ben dol op de liefde en nieuwsgierig naar jullie verhaal. Liever eerst ontdekken wat anderen over mij zeggen? Kijk dan bij wat bruidsparen over Nicoline zeggen.

We zijn haar eeuwig dankbaar voor de fantastische tijd, we hebben er echt van genoten! Om Nicoline in een paar woorden te omschrijven: Gezellig, on-point, humor en zeer betrokken!

Vergoeding

De prijs voor een huwelijksvoltrekking is afhankelijk van jullie wensen. Het basisbedrag is 1.250 euro inclusief btw en reiskosten in Nederland. Daar komen dan, voor een officiële huwelijksvoltrekking, nog wel gemeentelijke leges bij. Die leges zijn per gemeente verschillend. Je vindt ze op de website van de betreffende gemeente. Zie je nu al door de bomen door het bos niet meer? Bel of mail gerust, dan kijk ik met je mee. O ja, natuurlijk krijg je ook het trouwspel cadeau. Ik maakte het nadat ikzelf ten huwelijk werd gevraagd.

Behalve als trouwambtenaar werk ik als celebrant bij overlijden en afscheid bij leven. Tevens verzorg ik scheidingsceremonies voor wie in verbondenheid uit elkaar wil gaan.

Foto: Wanneer de getuige – bijna – op de verkeerde plaats haar handtekening zet.