wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

N. als verbindend communicatiemens

Bevragen is mijn grootste kracht. De vraag achter de vraag achterhalen, tussen de regels doorlezen en benoemen wat niet wordt gezegd. Vanuit nieuwsgierigheid en het talent iets tevoorschijn te beluisteren, zet ik beweging in gang. Ik maak daarbij gebruik van meer dat twintig jaar ervaring als communicatiemens.

Dan bel je Nicoline

Als je iets wilt uitpluizen, maar steeds meer verstrikt lijkt te raken. Als je weet dat er iets moet gebeuren, maar niet weet wat. Als je wilt dat mensen in beweging komen, maar niet weet hoe. Als je het onmogelijke mogelijk wilt maken, maar niet weet waar te beginnen. Als wilt weten wat er werkelijk speelt, maar niet weet welke vragen te stellen. Als je behoefte hebt aan een spiegel, maar jezelf steeds meer naar de mond praat. Als je weet dat je elke ochtend voor iets opstaat, maar niet meer weet waarvan je droomt. Ben jij eraan toe om nieuw licht over een situatie of concept te laten schijnen, bel me dan!

20+ jaar communicatiekracht

Ik werk al meer dan twintig jaar als communicatiemens. Van huis uit ben ik een allrounder. Ik kan best veel, ben er vaak goed in en weet ook wanneer anderen beter zijn. Ik heb gedegen kennis van online en offline communicatie. Ik hou van de wisselwerking tussen die twee en van dingen die elkaar versterken. Daarnaast ben ik dol op afwisseling. Zoals de afwisseling tussen profit en non-profit organisaties en tussen startups en doorgewinterde organisaties. In mijn werk staat dat wat raakt en verbindt centraal.

Communiceren vanuit het hart

In de ban van oprechte verbinding. Zowel met jezelf en met de ander. De mens niet enkel als zender en/of ontvanger van de boodschap, maar tevens – of juist vooral – als drager. De mens als het belangrijkste communicatiemiddel dat er is. Uitgangspunt is daarbij wat er in de harten leeft. Een reclamefolder is dan ook niet aan mij besteed. Ik hou van duurzame communicatie. Inspanningen die veranderingen in gang zetten en beklijven met de mens als drijvende kracht.

Weten, denken en doen

Ik ben er goed in om dingen terug te brengen naar de kern. Ik maak daarbij gebruik riedels als herkennen, erkennen en verkennen, als weten (informatie), denken (houding) en doen (actie) en de vertaling naar wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe. Die riedels maak ik, wanneer even mogelijk, meetbaar. Hoe leuk om te weten dat inspanningen succesvol zijn?!

Verwonderen, verdiepen en verbinden

Verwonderen, verdiepen en verbinden zijn de pijlers waarop ik rust. Het is mijn basis gereedschap, zowel in mijn werk als communicatiemens als in mijn rol van schrijver en trouwambtenaar. Bevragen als mijn grootste kracht. De vraag achter de vraag achterhalen, onderzoeken en inventariseren wat er in het hart leeft, nieuw licht over een situatie schijnen, aanmoedigen tot verplaatsen in de ander en benutten van dat wat verbindt.

In praktijk

Brightlands Innovation Factory belde mij toen ze wilden weten of ze hun belofte naar hun stakeholders waarmaakten. Ik sprak met financierders, klanten, toeleveranciers en interne organisatie. De inventarisatie leidde tot verzilverbare quick-wins en het aanscherpen van de why, what en how als ankerpunt naar de toekomst toe. Met gemeente Maastricht werkte ik meermaals aan projecten om mensen samen in beweging te laten komen. Ik was verantwoordelijk voor de communicatie rondom een organisatieontwikkeling bestaande uit een cultuur- en structuurverandering (inclusief het nieuwe werken), voor het samenbrengen van partijen en positioneren van Maastricht als modestad en aansluitend voor de ontwikkeling van het designspeelveld. Het zijn slechts twee voorbeelden van mijn werk als communicatiemens.

Boodschappenlijstje

  • Wakker schudden: nieuw licht laten schijnen als change-agent of ontwikkelprikkelaar
  • Spiegelen en verbinden: uitdagende sparringspartner
  • Inventariseren: tevoorschijn luisteren vanuit nieuwsgierigheid
  • Beweging in gang zetten: vanuit dat wat raakt en verbindt
  • Positioneren: why, what en how duiden (ofwel: stip op de horizon)
  • Lobbyen: verbinden op basis van dat wat in de harten leeft

Mijn talent inzetten

Ontdekken wat er op de werkvloer leeft, de vraag achter de vraag achterhalen, verandering in gang zetten, duiden bestaansrecht, werken vanuit het hart? Opzoek naar een bedrijfsnar die nieuw licht over de situatie schijnt vanuit een onverwachtse invalshoek, uitdagend sparringpartner, procesleider, communicatiestrateeg of iemand die beweging in gang krijgt? Lees wat mijn opdrachtgevers over mij zeggen of neem contact met mij op. Ben ik niet de juiste persoon? De verbinder in mij zal altijd proberen om je een stapje verder te brengen richting oplossing, aarzel dus niet.