wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Verbindend communicatiemens

In de ban van oprechte verbinding. Daar waar het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen. Die meerwaarde kenmerkt de werkzaamheden die ik als communicatieadviseur vervul. Ik help organisaties beter te presteren en communiceren door samen te werken vanuit het hart. De menselijke maat als drijvende kracht.

1 + 1 = 3

In mijn werk als communicatiestrateeg staat dat wat raakt en verbindt centraal. De mens niet enkel als zender en/of ontvanger van de boodschap, maar tevens – of juist vooral – als drager. De mens als het belangrijkste communicatiemiddel dat er is.

De mens centraal

De mens centraal stellen doe ik vanuit het aloude communicatieprincipe weten-denken-doen. Weten gaat daarbij om informatie, denken om een mening en doen om actie. Daarbij heb ik oog voor de vraag achter de vraag en definieer ik samen met de opdrachtgever het gewenste, meetbare resultaat. Dat meetbare is voor mij essentieel. Ik hou nu eenmaal van succes.

Met mij samenwerken

In de afgelopen twintig jaar werkte ik samen met honderden opdrachtgevers. Zowel in de profit als non-profit sector. Met veel van mijn opdrachtgevers werkte ik meermaals samen. Dankzij mijn opdrachtgevers heb ik uitgebreide ervaring op het gebied van positioneren, interne communicatie, teambuilding en verandermanagement. Meermaals heb ik vernomen dat je mij inhuurt wanneer de vraag onmogelijk lijkt of weet dat er iets moet gebeuren, maar eigenlijk niet weet wat. Mijn rol volgt de vraag. Ik werk als interim communicatiemens, adviseur, conceptontwikkelaar, procesbegeider of hoe je het maar hebben wilt. Zolang het maar bijdraagt aan resultaat.

Basis gereedschap

Verwonderen, verdiepen en verbinden zijn de pijlers waarop ik rust. Bevragen als mijn grootste kracht. De vraag achter de vraag achterhalen, onderzoeken en inventariseren wat er in het hart leeft, nieuw licht over een situatie schijnen, aanmoedigen tot verplaatsen in de ander en benutten van verbindende kracht.

Blij

Blij word ik wanneer verschillende partijen samenkomen. Liefst partijen met verschillende belangen en waarbij het (een beetje) schuurt. Om daar waar partijen denken dat tegenstellingen hen verbinden een gezamenlijk anker te vinden. De focus op dat wat verbindt, niet op dat wat scheidt. Om vanuit dat wat iedereen raakt meerwaarde te creëren. Samen zijn we immers sterker dan alleen.

En nu dan

Ontdekken wat er op de werkvloer leeft, de vraag achter de vraag achterhalen, verandering in gang zetten, vergroten werkplezier, duiden bestaansrecht, werken vanuit het hart? Opzoek naar een sparringpartner, procesleider, communicatiestrateeg of oprechte verbinder? Check wat anderen over mij zeggen of neem contact met mij op. Ben ik niet de juiste persoon? Ik zal altijd proberen om je een stapje verder te brengen richting oplossing.