wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Betekenisvolle teksten

Ik hou van letters, woorden en zinnen. Van het spel dat ze samen spelen, de verhalen die ze vertellen en de verbondenheid die ze creëren.

Vrij werk en in opdracht

Ik schrijf zowel in opdracht als voor mezelf. Dat schrijven in opdracht doe ik in verschillende vormen. Daarbij staat dat wat ons hart sneller doet kloppen of bijdraagt aan een gevoel van zingeving centraal. Door jarenlange ervaring op het gebied van tekstschrijven – tig duizend folders, blogs en nieuwsbrieven verder – schrijf ik vlot en vrij. Rekeninghoudend met het doel van de tekst, de boodschap, verplaats ik me bij het schrijven in de ontvanger. Mijn verwonderende kracht komt daarbij goed van pas. Doordat ik uitgebreide kennis van onlinecommunicatie heb, ben ik tevens bedreven in het schrijven van SEO-tekst. Je weet wel, tekst die rekening houdt met de vindbaarheid van een website.

Speechhulp

Dat schrijven mij makkelijk afgaat, komt ook in mijn werk als celebrant goed van pas. Wel zo handig als je verhaal goed op papier staat. Wil jij zelf iets vertellen en kun je daarbij ondersteuning gebruiken, ben ik graag jouw speechhulp. Ik kan je helpen bij het schrijven en oefenen van jouw speech of trouwbelofte. Ook help ik je graag bij het schrijven van een afscheidsbrief aan jouw liefste(n).

Boeken en blogs

Linda de Mol over Ik min je: “Wat een mooi en goed geschreven brieven zeg …. je denkt meteen ‘Jammer dat we het zo verleerd zijn.’ Wie krijgt er nu nog een echte liefdesbrief?”

Jarenlang publiceerde ik dagelijks online. Enkele jaren geleden heb ik die website verkocht. Het online schrijven ben ik wel blijven doen. Zo schrijf ik blogs in opdracht en interview ik ondernemers over werken vanuit het hart. Daarnaast deelde ik tussen 2013 en 2018 liefdesbrieven op Minnebrief.nl. Een verzameling van die brieven verscheen in 2020 in gebundelde vorm in Ik min je (Brave New Books). Eerder schreef ik het verhalenboek Julia heeft twee huizen (SWP, 5e druk), leverde als co-auteur een bijdrage aan het Basisboek social media (Boom Uitgevers) en deelde een liefdesbrief in de kerstbundel Kom vanavond met verhalen… (Balans).

Joost Röselaers over Ik min je: “Het geluk van verliefdheid en de pijn bij verdriet. Soms verfijnd, dan weer rauw. Altijd troostend. Een boek dat je er af en toe bij pakt, maar niet van A tot Z hoeft te lezen als een roman. Misschien wel als een dagboek, één liefdesbrief per dag.”

Nicoline typemachine

Ik ben dol op handgeschreven post. Vrolijk word ik van schrijven op mijn typemachines. Tijdens de eerste lockdown schreef ik dagelijks, op aanvraag, Brievenbuspost. Tevens maakte ik van mijn typemachines gebruik tijdens de presentatie van Ik min je. Ik hou van brieven en het vertrouwde, ratelende geluid van typemachines.

 

Je begrijpt het wel… Wil jij iets vertellen, neem dan contact met mij op.