wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Letters, woorden en zinnen

Ik hou van letters, woorden en zinnen. Van het spel dat ze samen spelen, de verhalen die ze vertellen en de verbondenheid die ze creëren.

Vrij werk en in opdracht

Ik schrijf zowel in opdracht als voor mezelf. Dat schrijven in opdracht doe ik in verschillende vormen. Van interviews tot webtekst en alles wat er tussenin zit en je buitenom kunt bedenken. Kun je zo snel niets bedenken? Denk dan aan folders, blogs, jaarverslagen en nieuwsbrieven. Rekeninghoudend met het doel van de tekst, de boodschap, verplaats ik me bij het schrijven in de lezer. Mijn verwonderende kracht komt daarbij goed van pas. Doordat ik uitgebreide kennis van onlinecommunicatie heb, ben ik tevens bedreven in het schrijven van SEO-tekst. Je weet wel, tekst die rekening houdt met de vindbaarheid van een website. Het is immers wel zo leuk als een tekst niet alleen wordt geschreven, maar ook gelezen.

Online en offline tekstproducties

Door de jaren heen heb ik enorm veel geschreven in opdracht. Teveel om op te sommen. Ik word blij van tekst. Blij word ik ook van samenwerken met Oostwegel Collection, zoals het schrijven van de teksten voor hun website. Deze teksten zijn geschreven in de door Oostwegel Collection gekozen tone of voice als verlengde van de huisstijl en in lijn met de gewenste zoekwoorden te behoeve van de vindbaarheid online. Een andere opdrachtgever met wie ik al eeuwig samenwerk is de Hotel Management School Maastricht. Die samenwerking behelst onder andere artikelen voor Fundament. Dit is het magazine voor alumni van de hotelschool.

Boeken en blogs

Linda de Mol over Ik min je: “Wat een mooi en goed geschreven brieven zeg …. je denkt meteen ‘Jammer dat we het zo verleerd zijn.’ Wie krijgt er nu nog een echte liefdesbrief?”

Jarenlang publiceerde ik dagelijks online. Enkele jaren geleden heb ik die website verkocht. Het online schrijven ben ik wel blijven doen. Zo schrijf ik blogs in opdracht en interview ik ondernemers over werken vanuit het hart. Daarnaast deelde ik tussen 2013 en 2018 liefdesbrieven op Minnebrief.nl. Een verzameling van die brieven verscheen in 2020 in gebundelde vorm in Ik min je (Brave New Books). Eerder schreef ik het verhalenboek Julia heeft twee huizen (SWP, 5e druk), leverde als co-auteur een bijdrage aan het Basisboek social media (Boom Uitgevers) en deelde een liefdesbrief in de kerstbundel Kom vanavond met verhalen… (Balans).

Joost Röselaers over Ik min je: “Het geluk van verliefdheid en de pijn bij verdriet. Soms verfijnd, dan weer rauw. Altijd troostend. Een boek dat je er af en toe bij pakt, maar niet van A tot Z hoeft te lezen als een roman. Misschien wel als een dagboek, één liefdesbrief per dag.”

Nicoline typemachine

Ik ben dol op handgeschreven post. Vrolijk word ik van schrijven op mijn typemachines. Tijdens de intelligente lockdown schreef ik dagelijks, op aanvraag, Brievenbuspost op mijn typemachine. Tevens maakte ik van mijn typemachines gebruik tijdens de presentatie van Ik min je. Ik hou van brieven en het vertrouwde, ratelende geluid van typemachines.

Speech en advies

Dat schrijven mij makkelijk afgaat, komt ook in mijn werk als communicatiemens goed van pas. Zo maak ik gebruik van tekst bij het optekenen wat er in een organisatie leeft, het omschrijven van een opdracht of het uitzetten van een communicatiestrategie. Ook bij het trouwen gebruik ik mijn liefde voor tekst. Wel zo handig als een verhaal goed op papier staat.

Je begrijpt het wel… Wil jij iets vertellen in schrift, neem dan contact met mij op.