wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Letters, woorden en zinnen

Ik hou van letters, woorden en zinnen. Van het spel dat ze samen spelen, de verhalen die ze vertellen en de verbondenheid die ze creëren.

Vrij werk en in opdracht

Ik schrijf zowel in opdracht als voor mezelf. Dat schrijven in opdracht doe ik in verschillende vormen. Van interviews tot webtekst en alles wat er tussenin zit en je nog buitenom kunt bedenken. Met oog voor de boodschap verplaats ik me bij het schrijven in de lezer. Mijn verwonderende kracht komt daarbij goed van pas. Doordat ik uitgebreide kennis van onlinecommunicatie heb, ben ik tevens bedreven in het schrijven van SEO-tekst.

Online en offline tekstproducties

Door de jaren heen heb ik enorm veel geschreven in opdracht. Ik word er blij van. Om een doorkijk te geven van mijn werk, deel ik mijn tekstbrouwsels voor twee opdrachtgevers met wie ik al lange tijd samenwerk. Zo schreef ik de teksten voor de website van Oostwegel Collection. Deze teksten zijn geschreven in de door Oostwegel Collection gekozen tone of voice als verlengde van de huisstijl en in lijn met de gewenste zoekwoorden te behoeve van de vindbaarheid online. De samenwerking met Hotel Management School Maastricht voert bijna twintig jaar terug. Die samenwerking behelst onder andere artikelen voor Fundament. Dit is het magazine voor alumni van de hotelschool.

Spelen met tekst

Jarenlang publiceerde ik dagelijks online. Enkele jaren geleden heb ik die website verkocht. Het online schrijven ben ik wel blijven doen. Zo deelde ik tussen 2013 en 2018 meerdere liefdesbrieven op Minnebrief.nl. Een verzameling van die brieven verscheen in 2020 in gebundelde vorm in Ik min je (Brave New Books). Eerder schreef ik het verhalenboek Julia heeft twee huizen (SWP), leverde als co-auteur een bijdrage aan het Basisboek social media (Boom Uitgevers) en deelde een liefdesbrief in de kerstbundel Kom vanavond met verhalen… (Balans).

Typemachine

Ik ben dol op handgeschreven post. Vrolijk word ik van schrijven op een typemachine. Tijdens de intelligente lockdown schreef ik dagelijks, op aanvraag, een brief aan iemand op mijn typemachine. Tevens maakte ik van mijn typemachines gebruik tijdens de presentatie van Ik min je.