wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Over Nicoline

Liefde als rode draad. Aan de basis van alles wat Nicoline Wisse Smit doet en onderneemt. In de ban van oprechte verbinding. Met onszelf en de mensen om ons heen. Daar waar het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen. Verwonderen, vertragen en verbinden zijn daarbij de pijlers waarop ze rust.

Over Wis & Waarachtig en de N. van Nicoline Wisse Smit

In 2001 schreef Nicoline communicatiebureau Wis & Waarachtig in bij de Kamer van Koophandel te Maastricht. Ontstaan om een opdracht voor het Bonnefanten Museum te kunnen factureren. Ze maakte een logo en drukte visitekaartjes. Het eerste kaartje dat ze weggaf, leverde haar een tweede opdracht op. Destijds was het haar streven om om halfvier op het schoolplein te staan, haar werk haalde ze in de vroege ochtenden en de late avonden wel in. Na zeven jaar als eenpitter te werken, ontdekte Nicoline dat ze niet meer om halfvier op het schoolplein nodig was en dat ze ook aan iets gangbaarder werktijden toe was. Er lag meer dan genoeg werk. Aangemoedigd door haar opdrachtgevers, ging ze het avontuur aan. Het resulteerde binnen een jaar in een team van communicatieprofessionals. Samen deden ze mooie dingen. Het was een sterk team! Ze wonnen prijzen voor opdrachtgevers, boekten successen en hadden er samen plezier in. Bovendien maakte het samenwerken met een team Nicoline beter in haar werk en dwong haar om stil te staan bij haar eigen talent. Ze ontdekte wat ze al wist, dat oprechte verbinding haar passie had. Ze las alles wat er maar te vinden was over de kracht van het hart. Zo luidde, zeven jaar nadat ze haar eerste werknemer aannam, een nieuwe era in. Een ontwikkeling die het hele Wis & Waarachtig team verder bracht, ieder op z’n eigen manier en plek. Een ontwikkeling die Nicoline bracht bij wat ze vandaag de dag doet: verwonderen, vertragen en verbinden.

Als betekenismaker momenten markeren

Het markeren van betekenisvolle momenten sluit aan bij Nicoline haar liefde voor oprechte verbinding en zingevende beleving. Haar werk als betekenismaker ligt in het verlengde van haar aanpak als communicatiestrateeg en scholing in gastvrijheid. Ze schreef het verhalenboek Julia heeft twee huizen (SWP, 5e druk), leverde als co-auteur een bijdrage aan het Basisboek social media (Boom Uitgevers) en schreef mee aan de kerstbundel Kom vanavond met verhalen… (Balans). In februari 2020 verscheen Ik min je; een bundel met uit het leven gegrepen liefdesbrieven. In oktober 2020 volgde Wat is daarop jouw antwoord?; een trouwspel om samen met je lief stil te staan bij wat het huwelijk betekent.

In 2022 behaalde Nicoline het celebrantendiploma aan de Universiteit voor Humanistiek. Zij mag zich officieel celebrant en rituelenmaker noemen. Eerder behaalde zij een Funda diploma (1994, Hoge Hotelschool Maastricht) en NIMA-A en B diploma (1997). Bij de afsluiting van het eerste leerjaar van een long-distance executive MBA ontving zij een Executive Certificate in Management (1999, Henley Management College, Engeland).