wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Brievenbuspost in tijden van corona

Reacties uitgeschakeld voor Brievenbuspost in tijden van corona Heartbeat, Liefdesbrief

Momenteel schrijf ik dagelijks een brief aan iemand. Brievenbuspost in de tijden van corona is mijn manier om mensen een hart onder de riem te steken. Wil jij ook iemand verrassen met een brief, stuur mij dan een mailtje voorzien van naam, adres en toelichting. Wie weet is het mijn volgende brief die bij die persoon op de deurmat valt.

Waarom ik brievenbuspost schrijf

Op het moment dat de regering de maatregelen aankondigde, was mijn boek Ik min je net verschenen. Er stonden activiteiten zoals lezingen en interviews op de planning. Deze activiteiten kwamen net zoals mijn overige werkzaamheden, als trouwambtenaar, spreker en adviseur, te vervallen. Opeens had ik een lege agenda.

Veel mensen leken allemaal klusjes in en om huis op te pakken. Daar had ik geen zin in. Als ik energie zou krijgen van die klusjes, had ik ze allang gedaan. Ik wilde mijn kwaliteiten aanwenden en iets doen waar ik blij van word. Het werd Brievenbuspost in tijdens van corona.

De kleine dingen die het ‘m doen

Het dagelijks schrijven van een brief zorgt voor houvast in deze onzekere tijden. Achter mijn typemachine vind ik stilte en rust. Het verplaatsen in de ander houdt me betrokken. Het is prachtig om te zien wat mijn brieven doen. De aanvrager en de ontvanger hebben opeens iets anders om tijdens hun dagelijkse of wekelijkse belletje over te praten. Er zelfs iemand van wie ik weet dat ze de brief dagelijks leest als houvast en baken van troost.

#Brievenbuspostintijdenvancorona

Ondertussen zijn er mensen die zich aansluiten bij dit initiatief. Je bent welkom! Bied je diensten aan via social media en voor je het weet ben je in de weer. Copy-pasten mag. Zelf gebruik ik #brievenbuspostintijdenvancorona (soms ook enkel #brievenbuspost) bij dit initiatief. Die hashtag is van ons allemaal.

Brievenbuspost uitgelicht

Brievenbus post

Nicoline Wisse Smit schrijft brieven in de Tussentijd….#indetussentijd #thuisblijven #dasliefWis & Waarachtig

Geplaatst door In de Tussentijd op Dinsdag 24 maart 2020

Hier en daar wordt Brievenbuspost in tijden van corona uitgelicht. Bovenstaande filmpje verscheen bij In de Tussentijd. In de Tussentijd besteedt aandacht aan initiatieven die ons met elkaar verbinden. Vrijburg nam het op in het blog Liefde in tijden van corona. Ook Dit is de Zondag op NPO Radio 1 besteedde aandacht aan Brievenbuspost in tijden van corona. Je kunt het interview terugluisteren vanaf 27,5 minuut. Meer een kijker dan een luisteraar? Kijk vanaf 29 minuut de uitzending van Tijd voor Max terug. Of lees het blog dat Event Inspiration deelde over Brievenbuspost. Zelf een brief schrijven? In Libelle vind je mijn tips over het schrijven van Brievenbuspost.

Brief aanvragen

Een brief aanvragen? Dat mag! Stuur een mailtje met naam, adres en korte toelichting. Wie weet gaat de volgende brief naar die persoon op de bus.

Nicoline schreef haar eerste brief op 16 maart. Op 24 juni schreef ze de laatste brief. Daarmee heeft ze aan alle aanvragen gehoor gegeven.