wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Gedachtenspinsels en nieuwe dingen

Persbericht: Wat is daarop jouw antwoord?

Reacties uitgeschakeld voor Persbericht: Wat is daarop jouw antwoord? Heartbeat, Trouwen

Het trouwspel: 40 vragen om stil te staan bij het ja-woord

Verliefde paartjes leven maanden toe naar hun trouwdag, als hoogtepunt van eindeloze voorbereidingen. Maar hoe laat je dit prachtige moment het begin zijn van een eindeloos huwelijksfeest? Vanaf half oktober ligt [Wat is daarop jouw antwoord?] in de winkel. Een spel om betekenis te geven aan het ja-woord. 40 vragen om samen met je lief stil te staan bij wat het huwelijk voor je betekent. (meer…)

Read more

Wat is daarop jouw antwoord? Bruidsparen gezocht!

Reacties uitgeschakeld voor Wat is daarop jouw antwoord? Bruidsparen gezocht! Trouwen

Wanneer elkaar het ja-woord geven voor jou meer betekent dan een feestje met vrienden, dan is Wat is daarop jouw antwoord? iets voor jou. Wat is daarop jouw antwoord? is een spel dat bestaat uit 40 gespreksstarters; vragen om elkaar te stellen wanneer je voornemens bent om in het huwelijksbootje te stappen. Vragen om samen met je partner stil te staan bij wat het ja-woord voor jou betekent. Dat is althans het plan. Om tot een beproefd spel te komen, zoek ik bruidsparen om Wat is daarop jouw antwoord? te testen. (meer…)

Read more

Brievenbuspost in tijden van corona

Reacties uitgeschakeld voor Brievenbuspost in tijden van corona Heartbeat, Liefdesbrief

Momenteel schrijf ik dagelijks een brief aan iemand. Brievenbuspost in de tijden van corona is mijn manier om mensen een hart onder de riem te steken. Wil jij ook iemand verrassen met een brief, stuur mij dan een mailtje voorzien van naam, adres en toelichting. Wie weet is het mijn volgende brief die bij die persoon op de deurmat valt. (meer…)

Read more

Boekpresentatie ‘Ik min je’

Reacties uitgeschakeld voor Boekpresentatie ‘Ik min je’ Boeken, Heartbeat, Liefdesbrief

Ik min je is een liefdesrelaas met uit het leven gegrepen liefdesbrieven. Brieven over flirten, vlinderen, verwonderen en weer verder gaan. Hier vind je meer informatie over de activiteiten die plaatsvinden rondom de presentatie van de liefdesbrievenbundel. (meer…)

Read more

Notities: How to get married

Reacties uitgeschakeld voor Notities: How to get married Boeken

Persoonlijke aantekeningen van Nicoline Wisse Smit. Boek: How to get married. Sub: The wedding ceremony; and what becomes before and after. By School of Life. 128 pagina’s. Gelezen in februari in het Engels. ISBN: 978-1-9997471-1-4. (meer…)

Read more

Trakteer jezelf op een liefdesbrief

Reacties uitgeschakeld voor Trakteer jezelf op een liefdesbrief Boeken, Liefdesbrief

Om de liefde te eren en de lancering van de liefdesbrievenbundel Ik min je te vieren, schrijft Nicoline Wisse Smit op vrijdag 14 februari van 13 tot 17 uur liefdesbrieven bij Scheltema. De brieven komen te hangen aan de Valentijnlijn; een keten van liefdesbrieven. Klanten van Scheltema mogen zichzelf op een liefdesbrief van de lijn trakteren.

“Wat een mooi en goed geschreven brieven zeg …. je denkt meteen ‘Jammer dat we het zo verleerd zijn.’ Wie krijgt er nu nog een echte liefdesbrief?” – Linda de Mol (meer…)

Read more

Als Hennie het uitmaakt met NS

Reacties uitgeschakeld voor Als Hennie het uitmaakt met NS In gesprek, Klantrelaties

Bij het opruimen van mijn computer stuit ik op een vergeten document. Het document voert terug tot 6 januari 2016. Het behelst notities van een gesprek in de trein. Hennie Janssen (die in werkelijkheid net iets anders heet) is op dat moment 77 jaar. Als ze tussen Den Bosch en Utrecht in vraagt of de plek naast mij vrij is, trekt haar stralende blik mijn aandacht. Circa tien minuten voor aankomst op Utrecht CS raken we in gesprek. Ze vindt het uitstekend dat ik haar wat vragen stel over haar gevoelens voor Nederlandse Spoorwegen (NS). (meer…)

Read more

Casper Reinders – Diversiteit is kleurenblind

Reacties uitgeschakeld voor Casper Reinders – Diversiteit is kleurenblind In gesprek, Leiderschap, Organisatiecultuur

Een gesprek met Casper Reinders, horecaondernemer in Amsterdam, over ‘hart werken’. Een gesprek over luisteren naar je buik, jezelf naar boven likken en werken met een generatie die van festival naar festival leeft.  

We hebben afgesproken bij één van mijn lievelingsplekjes in Amsterdam. Libertine maakt deel uit van zijn verzameling horecazaken. Een verzameling bekende namen, waaronder ook Jimmy Woo en Lion Noir. Casper Reinders, die koning concept als één van zijn vele bijnamen heeft, zit al aan een tafeltje als ik binnenkom. Het is nog vroeg. Hij is tot laat op stap geweest. Toch zie je het niet aan hem af. Veel slaap heeft hij niet nodig. Bovendien drinkt hij niet. Nog voor mijn café latte op tafel staat, begint hij zijn verhaal. Deelt hoe hij in het leven staat. Zijn openhartigheid en vertrouwen zorgen voor een onbekend, aanstekelijk gevoel van verbondenheid. (meer…)

Read more

Jitske Kramer – Jammen is samen repeteren op wie je bent

Reacties uitgeschakeld voor Jitske Kramer – Jammen is samen repeteren op wie je bent Heartbeat, In gesprek, Leiderschap, Organisatiecultuur, Verandermanagement

Een gesprek met Jitske Kramer, corporate antropoloog en eigenaar Human Dimensions, over ‘hart werken’. Een gesprek over verliefde organisaties, haar nieuwe boek ‘Jam Cultures’ en de noodzaak van ‘zinvolle ontmoetingen’.

Nadat ik Jitske Kramer op het podium in actie heb gezien, ben ik geraakt. Gevangen door haar kennis, de kracht die ze uitstraalt en de manier waarop ze het ingewikkelde tot inspiratie maakt. Roos, de rechterhand van Jitske, laat me weten dat de afspraak komt, maar dat die nog wel even laat wachten. Jitske heeft een volle agenda en is veel in het buitenland. Daar geeft ze lezingen over het activeren van organisaties om woest aantrekkelijk te zijn voor alle medewerkers, klanten, leveranciers en wie nog niet meer om hen heen. Tevens voert ze in het buitenland gesprekken met healers, leiders en vakgenoten om nieuwe bijzondere rituelen en alledaagse gespreksvormen te ontdekken. Kennis en kunde die bijdraagt aan haar werk om vreemd te maken wat vertrouwd is en vertrouwd wat vreemd is. Want dat is wat antropologen volgens haar doen om ruimte te creëren voor nieuwe manieren van kijken en handelen. (meer…)

Read more

Meer blog berichten