nicoline@nicolinewissesmit.nl +31 (0)6 2122 7644

Gedachtenspinsels over werken met passie

Business APK; externe belofte intern leven

Reacties uitgeschakeld voor Business APK; externe belofte intern leven Bevlogen en betrokken medewerkers, CoLove Heartbeat, CoLove-Toolbox, Het 'why'

Een algemene periodieke keuring met onderhoudsplan. Ter bevordering van organisatorisch succes vanuit onderlinge samenhang. Meten of wat extern wordt beloofd ook intern wordt geleefd. Optimaliseren van bevlogenheid en betrokkenheid vanuit gezamenlijk gedragen belang. (meer…)

Read more

48 uur bedenktijd

Reacties uitgeschakeld voor 48 uur bedenktijd CoLove Heartbeat, Meerwaarde

Ruim een jaar geleden sprak ik met mezelf af dat ik geen ‘ja’ meer mag zeggen als iemand me iets vraagt. Nou ja, niet meteen. Ik beloofde mezelf om 48 uur over een verzoek heen te laten gaan alvorens te reageren. Een afspraak uit zelfbescherming. Om me te beschermen tegen enthousiasmedrang. (meer…)

Read more

FitBizz; de thermometer erin

Reacties uitgeschakeld voor FitBizz; de thermometer erin CoLove-Toolbox, Het 'why'

Roep jij de laatste tijd steeds weleens: “Begrijpt dan werkelijk niemand het?” Kom je soms uit een overleg met het gevoel alles zelf te moeten doen? Twijfel je of mensen het grotere plaatje wel zien of ben je verbaasd over een keuze die is gemaakt? Wanneer zaken niet als een puzzel in elkaar lijken te vallen, is het tijd om de temperatuur op te nemen. De stand van zaken te inventariseren en bij de koers stil te staan. De thermometer erin! (meer…)

Read more

Ongelukkig zijn mag

Reacties uitgeschakeld voor Ongelukkig zijn mag Bevlogen en betrokken medewerkers, Gelukkige organisaties

Vandaag is het International Day of Happiness. Vandaag is de hele wereld gelukkig. Een wereld vol geluk zoals Facebook, met tijdlijnen vol zoete glimlachen en kijk mij een blij zijn momenten, ons elke dag van het jaar laat zien. Tijdlijnen die maken dat je instant depressief wordt en de rest van het jaar het liefst met je hoofd diep onder de dekens in bed blijft liggen. (meer…)

Read more

Workshop Love Letters

Reacties uitgeschakeld voor Workshop Love Letters Bevlogen en betrokken medewerkers, CoLove Heartbeat, CoLove-Toolbox, Liefdesbrief, Organisatiecultuur

De liefdesbrief als basis van een workshop tijdens een teambuilding dag? Inspirerend, verbindend en met spin-off. Geschikt als creatieve activiteit, als onderdeel om DISC toe te eigenen, om samenwerking te versterken en bij inclusion & diversity projecten. Soft? Alles behalve. De liefdesbrief is power!

(meer…)

Read more

Verandering begint bij het aha-moment

Reacties uitgeschakeld voor Verandering begint bij het aha-moment Bevlogen en betrokken medewerkers, CoLove Heartbeat, Het 'why', Organisatiecultuur, Verandermanagement

De aha-erlebnis, dat moment waarop het kwartje valt. Het moment waarop je het plotseling helder ziet. Het moment waarop alles kan veranderen. Vandaag had ik er zo eentje. Het aha-moment. Een moment om te koesteren. Een moment om op te bouwen.

Het was een coachgesprek, noem het sparren of hoe je wilt. De betreffende persoon was zijn team moe of eigenlijk de hele manier van werken. Het had alles te maken met resultaat. Er volgden concrete voorbeelden. Ik luisterde gedwee. Gedwee en stil. De stilte die viel, bleef niet lang leeg. Zinnen gingen in elkaar over. “Misschien moet ik het hele managementteam maar vervangen”, opperde de persoon. Ik antwoordde semi uitdagend: “Ja, daar maak jij het jezelf makkelijk mee” en bleef nog even in de lead. (meer…)

Read more

‘Mijn’ Albert Heijn is dicht

Reacties uitgeschakeld voor ‘Mijn’ Albert Heijn is dicht CoLove Heartbeat, Klantrelaties

Ik heb een goede relatie met de Albert Heijn op Plein 1992 in Maastricht. Ik kom er gemiddeld zo’n drie keer per week. Met mij vele anderen. Hier doen wij, bewoners van het centrum, onze dagelijkse boodschappen. Hier maken wij, tussen de sperziebonen en de bloemkolen in, samen een praatje. Hier sluiten we naast de zuivelkoeling onze werkdag af. Een zuivelkoeling die zich het trefpunt van de buurt mag noemen. Dit is onze voorraadkast op afstand. (meer…)

Read more

Wat geeft jou zin?

Reacties uitgeschakeld voor Wat geeft jou zin? Bevlogen en betrokken medewerkers, Het 'why'

Nou ja, zin? Deze is concreter dan zin of zingeving. Ik heb het over jouw levensdoel! Zoals een organisatie een ‘why’ heeft, heb jij dat ook. Misschien heb jij je ‘why’ of ‘purpose’ gevonden. Wellicht ook vraag jij je af wat je nu eigenlijk waarom doet. Bij die laatste schaar ik mezelf. In zoverre dat ik mezelf op het verkeerde been had gezet. Totdat ik recent ontdekte dat het er al die tijd al was; mijn levensdoel. Ik wist alleen niet hoe het te verwoorden. De Ted-talk van Adam Leipzig ‘Purpose in 5 minutes’ hielp me om mijn levensdoel in woorden te vatten.

(meer…)

Read more

Pizza om productiviteit te stimuleren

Reacties uitgeschakeld voor Pizza om productiviteit te stimuleren Bevlogen en betrokken medewerkers, Gelukkige organisaties, Klantrelaties

De afgelopen week dook er op verschillende plaatsen berichtgeving op over een pizza om productiviteit te boosten. Onderzoek in Israël wijst uit dat een pizza effectiever is dan een bonus. Dat is voor CoLove niet nieuw. Het is 1 van de 5 manieren om zelf toe te passen om productiviteit, plezier en innovatie te stimuleren op de werkvloer. (meer…)

Read more

Meer blog berichten