nicoline@nicolinewissesmit.nl +31 (0)6 2122 7644

Gedachtenspinsels over werken met passie

Roebyem Anders ziet de concurrent als graadmeter en bondgenoot

Reacties uitgeschakeld voor Roebyem Anders ziet de concurrent als graadmeter en bondgenoot Heartbeat, Het 'why', In gesprek, Klantrelaties

Een gesprek met Roebyem Anders, board member en chief mission officer van Sungevity, over ‘hart werken’. Een gesprek over werken aan een gedeelde droom, managen op basis van KPI’s, bouwen aan tradities, leren verkennen, durven falen en successen vieren.

Over de oude, ijzeren trappen in de voormalige scheepsloods in Amsterdam Noord word ik, door iemand die ik halverwege tegen het lijf loop, naar haar werkplek op de derde verdieping gebracht. Als ik de grote ruimte binnenkom, blijkt Roebyem Anders nog in gesprek. Haar begroeting is hartelijk, maar kort. (meer…)

Read more

Nicoline over hart werken in Magazine Speakers Academy

Reacties uitgeschakeld voor Nicoline over hart werken in Magazine Speakers Academy Bevlogen en betrokken medewerkers, Gelukkige organisaties, Heartbeat

Hart werken maakt deel uit van onze natuur. In het Magazine van Speakers Academy deelt Nicoline Wisse Smit haar gedachte over de verliefde organisatie. Hoe werken vanuit het hart bijdraagt aan gelukkige organisaties en aan bedrijfsresultaat. Liever in het echt? Dan kun je Nicoline natuurlijk ook als spreker boeken.

Artikel in Magazine Speakers Academy door Nicoline Wisse Smit over de verliefde organisatie.

Lees het volledige artikel online in het Magazine van Speakers Academy.

Read more

Erik van Ginkel: “Zekerheid? Maslow bedoelt geborgenheid.”

Reacties uitgeschakeld voor Erik van Ginkel: “Zekerheid? Maslow bedoelt geborgenheid.” Bevlogen en betrokken medewerkers, Heartbeat, In gesprek

Een interview met Erik van Ginkel, zakelijk directeur Rijksmuseum, over ‘hart werken’. Een gesprek over flirten, vlinderen, zelfreflectie en het duiden van de behoeftepiramide van Maslow.

Verzonken in ons gesprek kijkt Erik van Ginkel plotseling op zijn telefoon om een notie van de tijd te krijgen. Dan legt hij zijn telefoon weer op de hoek van de tafel en duikt met zijn volledige aandacht terug het gesprek in. Zijn agenda laat het toe om nog even door te praten. Wijzend op de behoeftepiramide, die ik op tafel heb neergelegd, zegt hij: “Nu begrijp ik het pas. Met veiligheid bedoelt Maslow geborgenheid.” (meer…)

Read more

Joris Beckers over durven falen

Reacties uitgeschakeld voor Joris Beckers over durven falen Heartbeat, In gesprek, Leiderschap

Een gesprek met Joris Beckers, oprichter en CEO Picnic, over ‘hart werken’. Over de kracht van de menselijke maat. Over hoe Picnic als nieuwkomer zorgt dat ambitieuze doelen worden gehaald en men met elkaar de verbinding vindt.

Enkele momenten nadat ik in Amsterdam-Duivendrecht de hal binnenstap, word ik begroet door een eind twintiger in jeans die net de kantoorruimte op de begane grond uitloopt.  Op de vraag waar ik me kan melden voor mijn afspraak met Joris Beckers, oprichter en CEO van Picnic, loopt hij met mij naar de eerste verdieping. Terwijl hij een latte voor mij maakt bij het centraal in de werkruimte gelegen keukenblok, informeer ik of hij met alle bezoekers meeloopt. (meer…)

Read more

2019: Aandacht en verbinding

Reacties uitgeschakeld voor 2019: Aandacht en verbinding Gelukkige organisaties

Geloof, hoop en liefde voeren terug tot 56 na Christus. In een brief aan de kerk schreef Paulus: “Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.” Geloof staat voor vertrouwen. De hoop voor dat wat het vertrouwen brengt. De liefde is de grootste; zonder de liefde is er niets. (meer…)

Read more

Business APK; externe belofte intern leven

Reacties uitgeschakeld voor Business APK; externe belofte intern leven Bevlogen en betrokken medewerkers, CoLove-Toolbox, Heartbeat, Het 'why'

Een algemene periodieke keuring met onderhoudsplan. Ter bevordering van organisatorisch succes vanuit onderlinge samenhang. Meten of wat extern wordt beloofd ook intern wordt geleefd. Optimaliseren van bevlogenheid en betrokkenheid vanuit gezamenlijk gedragen belang. (meer…)

Read more

48 uur bedenktijd

Reacties uitgeschakeld voor 48 uur bedenktijd Meerwaarde

Ruim een jaar geleden sprak ik met mezelf af dat ik geen ‘ja’ meer mag zeggen als iemand me iets vraagt. Nou ja, niet meteen. Ik beloofde mezelf om 48 uur over een verzoek heen te laten gaan alvorens te reageren. Een afspraak uit zelfbescherming. Om me te beschermen tegen enthousiasmedrang. (meer…)

Read more

FitBizz; de thermometer erin

Reacties uitgeschakeld voor FitBizz; de thermometer erin CoLove-Toolbox, Het 'why'

Roep jij de laatste tijd steeds weleens: “Begrijpt dan werkelijk niemand het?” Kom je soms uit een overleg met het gevoel alles zelf te moeten doen? Twijfel je of mensen het grotere plaatje wel zien of ben je verbaasd over een keuze die is gemaakt? Wanneer zaken niet als een puzzel in elkaar lijken te vallen, is het tijd om de temperatuur op te nemen. De stand van zaken te inventariseren en bij de koers stil te staan. De thermometer erin! (meer…)

Read more

Ongelukkig zijn mag

Reacties uitgeschakeld voor Ongelukkig zijn mag Bevlogen en betrokken medewerkers, Gelukkige organisaties

Vandaag is het International Day of Happiness. Vandaag is de hele wereld gelukkig. Een wereld vol geluk zoals Facebook, met tijdlijnen vol zoete glimlachen en kijk mij een blij zijn momenten, ons elke dag van het jaar laat zien. Tijdlijnen die maken dat je instant depressief wordt en de rest van het jaar het liefst met je hoofd diep onder de dekens in bed blijft liggen. (meer…)

Read more

Meer blog berichten