wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

N. als betekenismaker

Bevragen is mijn grootste kracht. De vraag achter de vraag achterhalen, tussen de regels door lezen wat niet wordt gezegd en dat zien waar anderen overheen kijken. Vanuit nieuwsgierigheid en het talent iets tevoorschijn te beluisteren, zet ik beweging in gang of zorg ik juist voor vertraging. Ik maak daarbij gebruik van mijn creativiteit, meer dat twintig jaar ervaring als communicatiemens en scholing als rituelenmaker aan de Universiteit voor Humanistiek.

Dan bel je Nicoline

Als je iets de aandacht wilt geven, als je wilt vertragen of het moment markeren, dan ben ik jouw mens. Vanuit dat wat er leeft en om aandacht vraagt, creëer ik ruimte. Betekenisvolle momenten om los te laten, stil te staan of door te gaan. Momenten van afscheid, vieren en verandering. Betekenis door stil te staan bij dat wat aandacht verdient.

Betekenismaker

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring als communicatiemens. Van huis uit ben ik een allrounder. Ik kan best veel, ben er vaak goed in en weet ook wanneer anderen beter zijn. Circa tien jaar geleden begon ik mij te verdiepen in de liefde en stelde dat wat het hart raakt en beroert centraal in mijn werk. Ik noemde het hart werken en maakte de switch van hard en moet naar hart en moed. Vanuit mijn liefde voor inhoud, dat wat er echt toe doet, werk ik tegenwoordig op het gebied van zingeving. Ik wil dat wat er toedoet de aandacht geven die het verdient. Stilstaan bij verandering. Betekenisvolle momenten markeren. Daarbij maak ik gebruik van rituelen, woorden en symbolen.

Weten, denken en doen

Ik ben er goed in om dingen terug te brengen naar de kern. Daarbij rust ik op de pijlers verwonderen, vertragen en verbinden. Ik maak gebruik van riedels als herkennen, erkennen en verkennen, als weten (informatie), denken (houding) en doen (actie) en de vertaling naar wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe. Die riedels maak ik, wanneer even mogelijk, meetbaar. Hoe leuk om te weten dat inspanningen succesvol zijn?!

Boodschappenlijstje

  • Ritueel design: bij afscheid, verandering of ter viering
  • Wakker schudden: nieuw licht laten schijnen
  • Spiegelen en verbinden: uitdagende sparringspartner
  • Inventariseren: tevoorschijn luisteren vanuit nieuwsgierigheid
  • Beweging in gang zetten: vanuit dat wat raakt en verbindt
  • Biechten: stilstaan en loslaten wat in de weg zit
  • Workshops: connectie met jezelf en anderen

Mijn talent inzetten

Ruimte bieden aan dat wat om aandacht vraagt, een betekenisvol moment markeren? Zin in zingeving? Lees wat mijn opdrachtgevers over mij zeggen of neem contact met mij op. Ben ik niet de juiste persoon? De verbinder in mij zal altijd proberen om je een stapje verder te brengen richting een oplossing, aarzel dus niet.