wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

2019: Aandacht en verbinding

Reacties uitgeschakeld voor 2019: Aandacht en verbinding Zingeving

Geloof, hoop en liefde voeren terug tot 56 na Christus. In een brief aan de kerk schreef Paulus: “Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.” Geloof staat voor vertrouwen. De hoop voor dat wat het vertrouwen brengt. De liefde is de grootste; zonder de liefde is er niets.

Van geloof, hoop en liefde naar kisses, hugs and love

De woorden van Paulus blijken tijdloos. Een gouden trio dat zich deze eeuw naar andere symbolen heeft vertaald.

Van kruisdood naar kus

Het christelijke kruis is gekanteld, zoals ook het geloof dat door de eeuwen heen is. Daarmee van deze tijd. Dagelijks gebruiken we het kruisje veelvuldig om onze tekstberichtjes naar geliefden mee af te sluiten. Een kruisje als kus.

Van hoop naar omarming

Het anker is nu rond. Het onderste deel is in een cirkel doorgetrokken. Geworden tot het symbool dat vandaag de dag voor omarming staat. De omarming van dat waarin we geloven. Dat waar de hoop al sinds 56 voor staat.

Liefde is allesomvattend

Het hart heeft zich tijdloos bewezen. De liefde die alles omvattend is. De liefde als ons grootste goed.

Aandacht en verbinding

Liefde is een drijvende kracht. Liefde is een ultiem streven. Liefde is alom. Liefde vertaalt zich in aandacht en verbinding. Liefde is de basis van geluk. Liefde werkt ook andersom. Wanneer we met aandacht en vanuit verbinding handelen, zal liefde zijn. Het zijn die aandacht en verbinding die ik voor 2019 wens.