wis@waarachtig.nl +31 (0)6 2122 7644

Workshop Love Letters

Reacties uitgeschakeld voor Workshop Love Letters Hart werken, Liefdesbrief, Rituelen

De liefdesbrief als basis van een workshop tijdens een teambuilding dag? Inspirerend, verbindend en met spin-off. Geschikt als creatieve activiteit, als onderdeel om DISC toe te eigenen, om samenwerking te versterken en bij inclusion & diversity projecten. Soft? Alles behalve. De liefdesbrief is power!

De kracht van een zakelijke liefdesbrief

Een liefdesbrief is om 101 redenen mooi. Er zijn waarschijnlijk zeker zoveel redenen die de liefdesbrief een geschikt middel maken op de werkvloer. De liefde laat echter graag iets tot de verbeelding over. Maar vooruit, zie het als een eerst flirt, een doorkijk van waar de liefdesbrief aan bijdraagt.

  • Verplaatsen in de ander. Het schrijven van een liefdesbrief vraagt om het verplaatsen in de ander. In verwonderen over die persoon, maar ook in het aanspreken op een manier die bij de ander past. Vergelijk het met het werken op basis van DISC-profielen, alleen nu op gevoel. Het verplaatsen in de ander door gebruik te maken van de natuurlijke kracht van het hart.
  • Stilstaan bij jezelf. Het schrijven van een liefdesbrief doe je vanuit je eigen persoon. Moedigt aan tot stil te staan bij wie je bent. Daarmee draagt het schrijven van een liefdesbrief bij aan zelfreflectie. Niet onbelangrijk. Want verbinding met een ander begint nu eenmaal bij jezelf.
  • Complimenten werken. Een liefdesbrief is warm. De focus ligt op het positieve. Als mens komt kritiek drie tot vijf keer zo hard aan als een compliment (de zogenaamde 3:1 Losada of critical positivity ratio). Een liefdesbrief is een bijzondere vorm om iemand te complimenteren. En die complimenten? Die dragen dan weer bij aan geluk. Laat dat geluk op de werkvloer nu net een belangrijke bron voor bedrijfsresultaat zijn.
  • Innovatiekracht neemt toe. De benaming, workshop liefdesbrieven schrijven, doet wellicht een wenkbrauw fronsen. De aanpak maakt de workshop echter ook voor de meer zakelijke analist interessant. Aan de hand van praktische tips en degelijke onderbouwing, moedigt de workshop aan om uit de comfortzone te komen. Resultaat? Ontwikkeling van creatief vermogen en innovatiekracht.

Hoe gaat de workshop Love Letters in zijn werk

De workshop Love Letters schrijven komt in vele vormen. Afgestemd op de wens. Liefde laat zich immers niet dicteren. Liefde is uniek. En dat maakt de liefdesbrief juist zo’n krachtig middel. Afhankelijk van de vraag, de groep, de setting, beschikbare tijdsduur en gewenste resultaat vindt de samenstelling plaats. Als interactieve sessie om de dag te doorbreken, als drager van de dag of kick-off bij een verandertraject. Van een uurtje tot een dagdeel.

Met wie werk ik samen

Nicoline Wisse Smit, founder CoLove, leidt de workshop Love Letters. Nicoline heeft vanuit haar communicatiebureau Wis & Waarachtig meer dan 20 jaar ervaring bij organisaties als DSM en Vodafone.  Ook non-profit organisaties, MKB en start-ups zijn haar niet vreemd. In haar vrije tijd schrijft ze liefdesbrieven. Met Love Letters brengt ze de kracht van de liefdesbrief naar de werkvloer.